Inloggen Gmail


Inloggen GmailGmail is het e-mailaccount van Google. Het is een van de meest populaire e-mailaccounts. Er zijn een aantal aspecten die aan deze populariteit bijdragen. Zo is het aanmaken van een e-mailadres en het gebruik van de mail helemaal gratis, is het mailprogramma handig in gebruik, en werkt deze mail ook heel goed wanneer je deze wilt gebruiken vanaf een ander apparaat, zoals andere computers, je tablet, of je mobiele telefoon. Al deze aspecten maken dat Gmail een goede keuze is als je op zoek bent naar een e-mailprogramma. Een account aanmaken is gemakkelijk en gratis. Zie hiervoor het kopje ‘Gmail aanmaken’. Heb je dit eenmaal gedaan, dan moet je gaan inloggen om het e-mailprogramma te kunnen gebruiken. Hier lees je hoe je dat precies kunt doen.

Inloggen

Als je een Gmail account hebt aangemaakt en je wilt het gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor het lezen van je binnengekomen e-mail of het verzenden van e-mail berichten, dan moet je hiervoor inloggen. Inloggen bij Gmail is heel gemakkelijk. Via internet ga je naar de Gmail pagina. Hier kun je ook gemakkelijk komen door een zoekmachine te gebruiken. Vervolgens heb je je e-mailadres en wachtwoord nodig. Zorg dus dat je bij het aanmaken van je e-mailadres je wachtwoord ergens opslaat of opschrijft, of dat je deze goed onthoudt. Doe je dit niet en ben je je wachtwoord vergeten, dan moet je eerst een aantal andere stappen volgen alvorens je kunt inloggen op je Gmail account. Zie hiervoor ‘Gmail wachtwoord vergeten’. Heb je je e-mailadres en wachtwoord ingevuld en klik je verder, dan kom je meteen in je e-mailaccount terecht en kun je aan de slag.

Gmail kun je vanaf elke computer bereiken

Omdat je je e-mailpagina via internet kunt bereiken, kun je deze vanaf elke computer bereiken. Dat is heel gemakkelijk als je van huis bent en je toch wilt controleren of er nieuwe e-mails zijn binnengekomen. Elke computer die je toegang geeft tot internet, kun je gebruiken om je Gmail account te openen. Je gaat simpelweg via internet naar de Gmail pagina en voert de hierboven beschreven stappen uit. Zo hoef je nooit te wachten tot je thuis bent voor het controleren van binnengekomen e-mail, bijvoorbeeld als je een belangrijke e-mail verwacht.

Op je account komen zonder je wachtwoord te onthouden
Het is heel fijn dat je via internet overal je account kun openen. Helaas moet je hiervoor wel altijd opnieuw je wachtwoord intypen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, kies dan voor manieren waarbij dit niet nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld Gmail installeren op je smartphone. Als je eenmaal je telefoon hiervoor juist hebt ingesteld, kun je simpelweg via de e-mailapplicatie al je e-mail lezen en versturen, zonder dat je hiervoor een wachtwoord hoeft in te toetsen. Een andere manier is het gebruik van een vast e-mailprogramma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Dit is een e-mailprogramma dat op je computer staat en waarmee je e-mail kunt lezen en vesturen. Je kunt je account aan dit e-mailprogramma koppelen. Het instellen van je telefoon of e-mailprogramma op je computer voor gebruik van deze dienst is niet moeilijk. Lees hierover meer op de pagina ‘Gmail aanmaken’.