Hotmail openen


Je Hotmail openen is helemaal niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren om e-mail te bekijken wij zullen ze per mogelijkheid duidelijk beschrijven. 

Hotmail openenHotmail openen via de webmail

De meest gemakkelijke manier om je mail in te kijken is wel via de webmail variant. Dit betekend dat je via een website je hotmail kan openen. Hiervoor heb je enkel je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze vul je in op het inlogscherm op de pagina waarna je mailaccount geladen wordt. Deze variant heeft het voordeel dat elke computer die verbonden is met het internet geschikt is om in te loggen. Het nadeel is echter dat je altijd je wachtwoord en en gebruikersnaam moet onthouden.

Login via de link: https://login.live.com

Hotmail openen via mailprogramma (zoals Outlook)

Naast de webmail variant is het ook mogelijk je hotmail te openen via je eigen computer. Hiervoor moet je het account instellen in jouw emailprogramma. Veel mensen gebruiken hiervoor Outlook. Een programma wat vaak standaard geïnstalleerd wordt bij Office.

Het voordeel van het instellen van een mailprogramma is dat je niet elke keer het de inloggegevens hoeft in te vullen. Wel heeft dit tot gevolg dat je enkel op de ingestelde computer de e-mail kan inlezen.

Om de e-mail in te stellen heb je verschillende gegevens nodig van Hotmail. Deze hebben we natuurlijk voor je verzameld.

Gebrukersnaam: Dit is uw volledig emailadres
Wachtwoord: Dit is het wachtwoord van uw mailadres
Server inkomende mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Server inkomende mail (POP3): pop3.live.com (gebruik beter bovenstaande IMAP)
Server uitgaande mail: smtp.live.com
Beveiliging: SSL inschakelen op standaard poorten