Gmail verwijderen


Als je geen gebruik meer wenst te maken van je account op Gmail, dan kun je deze account verwijderen. Dit gaat heel gemakkelijk. Hier worden de stappen besproken die je hiervoor moet ondernemen.

Naar de pagina ‘accountvoorkeuren’

Gmail verwijderenZoals gezegd is het verwijderen van je e-mailaccount heel gemakkelijk. Hiervoor moet je eerst naar de pagina ‘accountvoorkeuren’. Dit doe je als volgt:

  1. Log via internet in op je account (zie hiervoor de pagina ‘Inloggen’).
  2. Klik rechtsboven op het meest rechtse bolletje met daarin je voorletter.
  3. Klik op het blauwe balkje met daarin de tekst ‘mijn account’
  4. Klik vervolgens op ‘accountvoorkeuren’

In plaats van het volgen van bovenstaande stappen, kun je de pagina ‘accountvoorkeuren’ ook bereiken via deze link.

Je e-mailaccount verwijderen

Eenmaal aangekomen op de pagina ‘accountvoorkeuren’, kies je voor ‘uw account of services verwijderen’. Vervolgens dien je in te loggen op je account. Ben je je wachtwoord vergeten, bijvoorbeeld omdat je deze al lang niet meer hebt hoeven gebruiken, vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan. Zie hiervoor de pagina ‘wachtwoord vergeten’ op deze website. Als je eenmaal bent ingelogd, kun je ervoor kiezen of je je volledige Googleaccount wilt verwijderen, of alleen maar het e-mailaccount dat je hebt aangemaakt.

Googleaccount

Als je via Gmail een e-mailaccount hebt aangemaakt, dan is er ook automatisch een geheel Googleaccount voor je aangemaakt. Dit Googleaccount bestaat uit meerdere services, bijvoorbeeld Google+. Dit is een netwerk dat valt onder de social media, net zoals bijvoorbeeld Facebook. Zo zijn er nog enkele diensten. Het kan zijn dat je van deze diensten nooit gebruik hebt gemaakt. In dat geval kun je ervoor kiezen om je gehele Googleaccount op te heffen. Wil je alleen je e-mailaccount te verwijderen, maar wil je van de andere services gebruik blijven maken, dan kan dit door te kiezen voor ‘producten verwijderen’. Je voert dan nogmaals je wachtwoord in en vervolgens klik je op het prullenbakje achter de producten die je van je Googleaccount wil verwijderen, zoals de maildienst.