Gmail aanmaken


Er zijn verschillende platformen voor het aanmaken van je eigen e-mailadres, zodat je e-mail kunt ontvangen en vesturen. Een van de meest gebruikte is Gmail. Als je Gmail wilt gaan gebruiken, moet je eerst een account aanmaken.

Account aanmaken bij Gmail

Gmail aanmakenEen account aanmaken is heel gemakkelijk:

  1. Ga naar de website: www.gmail.com.
  2. Kies voor het aanmaken van een nieuw account
  3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen

Wordt op de computer die je gebruikt vaker ingelogd, dan zie je hier minimaal één account, waarbij alleen nog een wachtwoord nodig is om in te loggen. Volg in dat geval onderstaande stappen:

  1. Klik op account toevoegen.
  2. Kies voor account maken.
  3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen

Zorg er wel voor dat je je e-mailadres en wachtwoord veilig opschrijft, of dat je deze goed onthoudt. Je hebt ze namelijk nodig om te kunnen inloggen op je account. Zie hiervoor de pagina ‘Inloggen’.

Je smartphone instellen voor toegang tot je Gmail account

Wil je altijd en overal je e-mail kunnen lezen en vesturen? Dan is het handig om dit via je smartphone te doen. Als je de telefoon eenmaal juist instelt, kun je via de e-mailapplicatie altijd je e-mail lezen en versturen, zonder te hoeven inloggen. Instellen doe je via een aantal stappen. Deze verschillen per telefoon. Je kunt ze heel gemakkelijk opzoeken via de zoekmachine. Heb je bijvoorbeeld een iPhone, zoek dan op internet naar ‘Gmail instellen op iPhone’. Zo vind je een overzicht met de stappen die je moet ondernemen.

Je Gmail account bereiken via een e-mailprogramma op je computer
Een andere manier om niet steeds te hoeven inloggen, is door je e-mailaccount te benaderen via een programma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Je kunt je account op deze manier alleen bereiken vanaf het Outlook programma op je eigen computer. Het instellen van Outlook, zodat je hierin met je Gmail account kunt werken, gaat als volgt:

  1. Ga naar ‘bestand’
  2. Ga naar ‘accountinstellingen’ en de tab ‘e-mail’
  3. Klik op ‘nieuw’
  4. Vul de gegevens in en klik op ‘volgende’

Je mailbox is nu toegevoegd aan Microsoft Outlook.