Facebookaccount verwijderen


Facebook kan een heel nuttig platform zijn. Omdat het een van de meest populaire vormen van social media is, is bijna iedereen via dit platform te bereiken. Je kunt zo heel gemakkelijk het laatste nieuws van al je vrienden, familie, collega’s en andere bekenden bijhouden. Heb je eenmaal een facebook account, dan zijn er verschillende redenen om dit account te willen opheffen. Hoe doe je dat precies? En is alles dan ook daadwerkelijk van internet af?

Hoe verwijder je je Facebookaccount?

Een Facebookaccount dat eenmaal is aangemaakt, kan ook weer verwijderd worden. Dit is Facebookaccount verwijderenniet zo heel moeilijk, je moet alleen even uitvinden waar je dat precies kunt doen. Als je de volgende simpele stappen volgt, is het permanent verwijderen van je Facebook profiel in een handomdraai gebeurd.

  1. Ga naar het help-centrum van Facebook. Hier kun je komen door op de internetzoekmachine te zoeken, of door in te loggen op je Facebookprofiel, te klikken op het pijltje helemaal rechts bovenin dat naar beneden wijst en vervolgens te klikken op ‘bezoek het helpcentrum’.
  2. Bovenin vind je een zoekveld, waarin staat ‘hoe kunnen we je helpen?’. Toets hier in ‘account verwijderen’
  3. Klik op ‘hoe verwijder ik mijn account permanent?’. Je komt dan automatisch bij de website met informatie over het verwijderen van je account.
  4. Klik op de link ‘neem je contact met ons op’
  5. Klik vervolgens op ‘mijn account verwijderen’

Is daadwerkelijk alles verwijderd?

Als je je account van Facebook verwijdert, dan wordt in principe alles van je Facebookaccount helemaal van internet verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren om dit te bewerkstelligen. In deze tijd kan niemand meer aan de informatie die je op je facebookaccount hebt gezet, ook niet aan foto’s of filmpjes. Na deze periode is er in principe niets meer te vinden van datgene dat je op Facebook hebt gezet en kan niemand hier meer aan. Het woord ‘in principe’ wordt hier gebruikt, omdat er via internet veel verborgen pagina’s en links zijn waar informatie mogelijk kan blijven hangen, dus het is niet 100% te garanderen dat er ook voor hackers of professionele computergebruikers helemaal niets meer te vinden is van wat je ooit op je profiel hebt gedeeld.